Třešňový krém s tvarohem

12 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
825 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanový tvaroh nebo nesolené žervé s cukrem rozmixujeme na kaši, pak smícháme smetanu s vanilkovou esencí a za stálého šlehání ji opatrně přidáváme k tvarohu, až vznikne pevná směs.
  • 2
    Třešně omyjeme a vypeckujeme, čtyři i se stopkami si ponecháme na ozdobu. Vypeckované třešně lehce zamícháme do krému.
  • 3
    Hotový krém dáme do misek nebo pohárů a každou porci ozdobíme třešní se stopkou.
  • 4
    Ihned podáváme nebo necháme v chladu na později.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 14. 6. 2016
Třešňový krém s tvarohem
Tvaroh jsem použila ve vaničce s 3,5%tuku. Dala jsem ale trochu méně smetany na šlehání. Někomu tučné dezerty nevadí, někdo si je dělá trochu light, to je na každém. Místo tresti půjde přidat místo obyčejného cukru trochu vanilkového.S trestí opatrně, spíš po kapkách a smetana se může klidně našlehat a pak spojit s tvarohem. Ale každopádně palec nahoru.😎