Třešňový nákyp Clafoutis

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté třešně zbavíme stopek, ale nevypeckováváme.
  • 2
    Do mísy dáme mouku, sůl, vejce (jedno po druhém), cukr a třešňovou pálenku. Za stálého míchání přiléváme po troškách mléko.
  • 3
    Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme třešně, na ně nalijeme těsto. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. V polovině pečení povrch nákypu pocukrujeme.
  • 4
    Třešňový nákyp podáváme horký nebo studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.