Třešňový nákyp Clafoutis
65 min.
Ingredience
- 500gramůTřešně
- 100gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 100gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 1decilitrSherry brandy
- 0,75litrMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Omyté třešně zbavíme stopek, ale nevypeckováváme.
- 2Do mísy dáme mouku, sůl, vejce (jedno po druhém), cukr a třešňovou pálenku. Za stálého míchání přiléváme po troškách mléko.
- 3Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme třešně, na ně nalijeme těsto. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. V polovině pečení povrch nákypu pocukrujeme.
- 4Třešňový nákyp podáváme horký nebo studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.