Třešňový pudink
70 min.
Ingredience
- 210gramůMouka polohrubá
- 60gramůOřechy vlašské
- 120gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMléko plnotučné
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 120gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůKompot třešňový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1011 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
39 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
5 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Máslo s cukrem a vejci utřeme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, sůl a nakonec zlehka vmícháme mleté oříšky a mléko.
- 2Část těsta nalijeme do formy vymazané máslem, poklademe vypeckovanými třešněmi a nalijeme zbylé těsto. Formu uzavřeme pokličkou (nebo přikryjeme papírem potřeným máslem) a vaříme v páře asi 1 hodinu.
- 3Po vychladnutí vyklopíme pudink na mísu a povrch ozdobíme třešněmi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.