Třešňový trhanec
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 30gramůCukr krupice
- 250gramůTřešně
- 20gramůCukr skořicový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,19litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Ze žloutků, smetany, mouky a soli utřeme hustší hladké těsto.
- 2K bílkům přisypeme cukr a ušleháme tuhý sníh.
- 3Třešně omyjeme, vypeckujeme a spolu se sněhem je vmícháme do těsta.
- 4Další postup je stejný jako při přípravě císařského trhance.
- 5Hotový trhanec posypeme skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.