Trhance s ořechy a malinovou šťávou
25 min.
Ingredience
- 4decilitryMléko polotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 10gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 70gramůMouka pšeničná hrubá
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůRozinky bílé
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5špetkaSůl
- Na ozdobení
- 60gramůOřechy vlašské
- 80mililitrůMalinová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
24 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Studené mléko vlijeme do misky, přidáme žloutky, cukr, sůl, vanilkový cukr. Vše dobře rozšleháme, za stálého šlehání přisypeme hladkou a hrubou mouku, kypřící prášek. Nakonec přidáme rozinky a z bílků vyšlehaný tuhý sníh.
- 2Zlehka promícháme, připravené těsto vařečkou naléváme na olejem vymazanou a rozpálenou pánev. Opečeme z jedné strany,poté vložíme do nahřáté trouby a dopečeme. Opékáme až do skončení těsta.
- 3Hotové (ještě teplé) trhance vidličkami roztrháme na stejné kousky.
- 4Podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme pomletými ořechy a polijeme malinovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.