Trhance v mléce
20 min.
Ingredience
- 1litrMléko polotučné
- 220mililitrůVoda pitná
- 200gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 15gramůSůl
- 20gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
7 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme mléko, osolíme, přilijeme vodu, přivedeme k varu.
- 2Do mísy nasypeme mouku, lžičku soli, vejce, 2 lžíce vlažné vody a vymícháme těstíčko.
- 3Z těsta odtrhujeme menší kousky, vhazujeme do vroucího mléka s vodou a zavařujeme přibližně 5 minut.
- 4Pokrm podáváme v hlubokých talířích posypaný posekaným koprem. Trhance podáváme scezené nebo s mlékem, ve kterém se vařily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.