Trhance v mléce

20 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
7 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme mléko, osolíme, přilijeme vodu, přivedeme k varu.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, lžičku soli, vejce, 2 lžíce vlažné vody a vymícháme těstíčko.
  • 3
    Z těsta odtrhujeme menší kousky, vhazujeme do vroucího mléka s vodou a zavařujeme přibližně 5 minut.
  • 4
    Pokrm podáváme v hlubokých talířích posypaný posekaným koprem. Trhance podáváme scezené nebo s mlékem, ve kterém se vařily.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.