Trhanec s hrozinkami

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2lžíceCukr moučkový
    • 2,5decilitryMléko plnotučné
    • 1špetkaSůl
    • 100gramůHrozinky
    • 20gramůSádlo škvařené
    • 6kusůVejce slepičí
    • 200gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky s cukrem umícháme, přilijeme mléko a přidáme mouku, sůl a hrozinky. Vše dobře zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Na plechu rozpálíme sádlo, rozetřeme na něj těsto a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 3
    Ještě ne zcela dopečený moučník vyjmeme z trouby, roztrháme jej vidličkou a dáme dopéci.
  • 4
    Upečený trhanec posypeme moučkovým cukrem. Podáváme s kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.