Trhanec s hrozinkami
50 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 100gramůHrozinky
- 20gramůSádlo škvařené
- 6kusůVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Žloutky s cukrem umícháme, přilijeme mléko a přidáme mouku, sůl a hrozinky. Vše dobře zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Na plechu rozpálíme sádlo, rozetřeme na něj těsto a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Ještě ne zcela dopečený moučník vyjmeme z trouby, roztrháme jej vidličkou a dáme dopéci.
- 4Upečený trhanec posypeme moučkovým cukrem. Podáváme s kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.