Trhanec s jablky

60 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme kukuřičnou krupici, mléko, vejce, 2 lžíce cukru, špetku soli a nastrouhanou citronovou kůru. Troubu předehřejeme na 175 °C, nákypovou formu vymažeme máslem.
  • 2
    Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince a dužinu pokrájíme na tenké plátky. Krátce je osmahneme na zbytku másla, které rozehřejeme ve větší pánvi. Promícháme s hrozinkami, 1 lžící cukru, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou.
  • 3
    Do formy dáme polovinu kukuřičné hmoty, na ni rozdělíme jablka a zakryjeme zbytkem hmoty. Na střední liště trouby pečeme cca 25 minut. Poté moučník vidličkami natrháme na velké kusy a 5 minut dopečeme.
  • 4
    Rozdělíme na talíře, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.