Trhanec s jablky
60 min.
Ingredience
- 100gramůKukuřičná krupice T 600
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceHrozinky
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCukr moučkový
- 0,25litrMléko plnotučné
- 500gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Smícháme kukuřičnou krupici, mléko, vejce, 2 lžíce cukru, špetku soli a nastrouhanou citronovou kůru. Troubu předehřejeme na 175 °C, nákypovou formu vymažeme máslem.
- 2Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince a dužinu pokrájíme na tenké plátky. Krátce je osmahneme na zbytku másla, které rozehřejeme ve větší pánvi. Promícháme s hrozinkami, 1 lžící cukru, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou.
- 3Do formy dáme polovinu kukuřičné hmoty, na ni rozdělíme jablka a zakryjeme zbytkem hmoty. Na střední liště trouby pečeme cca 25 minut. Poté moučník vidličkami natrháme na velké kusy a 5 minut dopečeme.
- 4Rozdělíme na talíře, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.