Trhanec s jahodovou šťávou
25 min.
Ingredience
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 10gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůRozinky bílé
- 300gramůKompot jahodový
- 1lžíceOlej stolní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do mléka v kastrůlku dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr a sůl. Vše důkladně rozšleháme, za stálého míchání přisypeme hladkou i hrubou mouku. Ještě jednou zamícháme (aby nezůstaly hrudky), zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh, rozinky.
- 2Připravené těsto naběračkou naléváme do pánvičky s rozpáleným olejem. Opečeme jednu stranu, po obrácení druhou stranu.
- 3Trhanec vidličkou natrháme na stejnoměrné kousky, které pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci trhanců přelijeme jahodovou šťávou, na povrch naaranžujeme jahody a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.