Trhanec s jahodovou šťávou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mléka v kastrůlku dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr a sůl. Vše důkladně rozšleháme, za stálého míchání přisypeme hladkou i hrubou mouku. Ještě jednou zamícháme (aby nezůstaly hrudky), zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh, rozinky.
  • 2
    Připravené těsto naběračkou naléváme do pánvičky s rozpáleným olejem. Opečeme jednu stranu, po obrácení druhou stranu.
  • 3
    Trhanec vidličkou natrháme na stejnoměrné kousky, které pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci trhanců přelijeme jahodovou šťávou, na povrch naaranžujeme jahody a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.