Trhanec s ovocnou šťávou

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůCukr moučkový
    • 400gramůVejce slepičí
    • 10gramůSůl
    • 900gramůMouka polohrubá
    • 60gramůHrozinky
    • 60gramůCukr krupice
    • 300gramůTuk
    • 200mililitrůSirup malinový
    • 100mililitrůVoda pitná
    • 1500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
38 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  • 2
    Žloutky mírně osolíme, rozšleháme, přilijeme mléko a za stálého prošlehávání přisypeme prosátou mouku.
  • 3
    Do těstíčka zamícháme přebrané, omyté a spařené rozinky a vmícháme pevný sníh, vyšlehaný z bílků s krupicovým cukrem.
  • 4
    Z těstíčka upečeme po obou stranách v pánvi vytřené tukem tenčí placky. Placky pomocí vidličky roztrháme na malé kousky, pocukrujeme je a podlijeme ovocným sirupem zředěným vařící vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.