Trhanec s ovocnou šťávou
25 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 400gramůVejce slepičí
- 10gramůSůl
- 900gramůMouka polohrubá
- 60gramůHrozinky
- 60gramůCukr krupice
- 300gramůTuk
- 200mililitrůSirup malinový
- 100mililitrůVoda pitná
- 1500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
38 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
- 2Žloutky mírně osolíme, rozšleháme, přilijeme mléko a za stálého prošlehávání přisypeme prosátou mouku.
- 3Do těstíčka zamícháme přebrané, omyté a spařené rozinky a vmícháme pevný sníh, vyšlehaný z bílků s krupicovým cukrem.
- 4Z těstíčka upečeme po obou stranách v pánvi vytřené tukem tenčí placky. Placky pomocí vidličky roztrháme na malé kousky, pocukrujeme je a podlijeme ovocným sirupem zředěným vařící vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.