Trhanec s rozinkami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
21 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme rozinky s citronovou a jablečnou šťávou a necháme je 15 minut uležet.
  • 2
    Vejce rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
  • 3
    V hrnku rozpustíme 50 g másla. V míse smícháme metlou mouku, sůl, vanilkový cukr, žloutky, rozpuštěné máslo a mléko. Pak k směsi přidáme rozinky a pomalu vmícháme sníh.
  • 4
    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme do ní těsto a na středním ohni 5 minut smažíme. Pak placku obrátíme, chvilku smažíme a dvěma vidličkami ho roztrháme na několik kusů. Na těsto nasypeme moučkový cukr a kousky trhance smažíme za stálého míchání a obracení ze všech stran, až mají zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.