Trhanec s rozinkami
30 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůRozinky tmavé
- 0,5decilitrŠťáva jablečná 100%
- 1lžíceCitronová šťáva
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 40gramůCukr vanilka
- 0,5decilitrMléko polotučné
- 2lžíceCukr moučkový
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
21 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme rozinky s citronovou a jablečnou šťávou a necháme je 15 minut uležet.
- 2Vejce rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
- 3V hrnku rozpustíme 50 g másla. V míse smícháme metlou mouku, sůl, vanilkový cukr, žloutky, rozpuštěné máslo a mléko. Pak k směsi přidáme rozinky a pomalu vmícháme sníh.
- 4Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme do ní těsto a na středním ohni 5 minut smažíme. Pak placku obrátíme, chvilku smažíme a dvěma vidličkami ho roztrháme na několik kusů. Na těsto nasypeme moučkový cukr a kousky trhance smažíme za stálého míchání a obracení ze všech stran, až mají zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.