Trhanec se švestkami
35 min.
Ingredience
- 50gramůOvesné vločky
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 4kusyVejce slepičí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 20gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 400gramůŠvestky
- 20gramůMáslo čerstvé
- 15gramůCukr skořicový
- 200gramůZmrzlina vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Do misky nasypeme mouku, ovesné vločky, cukr, sůl, přilijeme mléko a přidáme vejce. Vypracujeme těsto na trhanec.
- 2Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a vložíme do pekáčku s máslem. Postavíme na plotnu a švestky krátce podusíme. Zakryjeme těstem a vložíme na deset minut do trouby.
- 3Pekáček vyjmeme, těsto se švestkami vidličkou roztrháme a vrátíme zpět do trouby. Pečeme několik minut, z těsta unikne pára a těsto bude křupat.
- 4Trhanec rozdělíme na talířky, posypeme skořicovým cukrem a podáváme ještě teplý. Výborně chutná se zmrzlinou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.