Trhanec se švestkami

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky nasypeme mouku, ovesné vločky, cukr, sůl, přilijeme mléko a přidáme vejce. Vypracujeme těsto na trhanec.
  • 2
    Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a vložíme do pekáčku s máslem. Postavíme na plotnu a švestky krátce podusíme. Zakryjeme těstem a vložíme na deset minut do trouby.
  • 3
    Pekáček vyjmeme, těsto se švestkami vidličkou roztrháme a vrátíme zpět do trouby. Pečeme několik minut, z těsta unikne pára a těsto bude křupat.
  • 4
    Trhanec rozdělíme na talířky, posypeme skořicovým cukrem a podáváme ještě teplý. Výborně chutná se zmrzlinou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.