Trhanovské borůvkové lívance
30 min.
Ingredience
- 300gramůBorůvky
- 10lžicCukr moučkový
- 2,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- Těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůDroždí
- 10gramůCukr moučkový
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
31 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme vlažné mléko, vejce, droždí, cukr, sůl a těsto dobře promícháme. Borůvky promyjeme v sítu a necháme je okapat, dáme do mísy a promačkáme s moučkovým cukrem.
- 2Lívanečník na 4 malé lívance před pečením vytřeme olejem a rozehřejeme na správnou teplotu. Lívancové těsto naléváme malou naběračkou a smažíme dozlatova z každé strany.
- 3Usmažené lívance rozdělíme na talíře, na každý dáme lžicí kopeček zakysané smetany, na který položíme lžicí kopeček borůvek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.