Tridentská pohanková polenta

26 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
25 g
Sacharidy
31 g
Cukr
100 mg
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu přivedeme k varu a pomalu přisypáváme pohankovou mouku. Mírně osolíme a vaříme 10 minut, za stálého míchání a při mírné teplotě.
  • 2
    Sardelky nasekáme, máslo rozpustíme a necháme zhnědnout. Potom do kaše vmícháme sardelky a polovinu sýra a másla.
  • 3
    Nákypovou formu vymažeme, naplníme ji kaší, posypeme strouhaným parmazánem a pokropíme zbylým máslem.
  • 4
    Pečeme v mikrovlnné troubě 10 minut při horním i dolním ohřevu na 230 °C při 360 W. Na poslední dvě minuty zapneme gril.
  • 5
    Servírujeme přímo ve formě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.