Tridentská pohanková polenta
26 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 10kusůSardelové řezy
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 160gramůMouka pohanková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
25 g
Sacharidy
31 g
Cukr
100 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Vodu přivedeme k varu a pomalu přisypáváme pohankovou mouku. Mírně osolíme a vaříme 10 minut, za stálého míchání a při mírné teplotě.
- 2Sardelky nasekáme, máslo rozpustíme a necháme zhnědnout. Potom do kaše vmícháme sardelky a polovinu sýra a másla.
- 3Nákypovou formu vymažeme, naplníme ji kaší, posypeme strouhaným parmazánem a pokropíme zbylým máslem.
- 4Pečeme v mikrovlnné troubě 10 minut při horním i dolním ohřevu na 230 °C při 360 W. Na poslední dvě minuty zapneme gril.
- 5Servírujeme přímo ve formě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.