Trifle s lesními plody a karamelovými střepy

30 min.
Portugalsko

Ingredience

    • 250gramůMascarpone
    • 200gramůCukr krupice
    • 500gramůLesní plody - mražené
    • 300gramůCitronový krém
    • 6lžicSherry brandy
    • 120gramůPiškoty dětské kulaté
    • 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1483 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
121 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
4 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mraženou směs lesního ovoce smícháme s griotkou, můžeme i přisladit. Piškoty srovnáme na dno mísy a zakryjeme ovocem.
  • 2
    Mascarpone vyšleháme s citrónovým krémem a směsí pokryjeme ovoce.
  • 3
    Zabalíme do fólie a dáme do chladu.
  • 4
    Karamelové střepy připravíme tak že cukr vsypeme do hladké pánve a zvolna zahříváme. Hned jak karamel dosáhne hnědozlaté barvy vylijeme ho na tukem vymazaný plech nebo pečící papír. Necháme ztuhnout a potom rozbijeme na střepy.
  • 5
    Servírujeme se šlehačkou nanesenou na trifle a ozdobenou zapíchanými karamelovými střepy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.