Trifle s lesními plody a karamelovými střepy
30 min.
Ingredience
- 250gramůMascarpone
- 200gramůCukr krupice
- 500gramůLesní plody - mražené
- 300gramůCitronový krém
- 6lžicSherry brandy
- 120gramůPiškoty dětské kulaté
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1483 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
121 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
4 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Mraženou směs lesního ovoce smícháme s griotkou, můžeme i přisladit. Piškoty srovnáme na dno mísy a zakryjeme ovocem.
- 2Mascarpone vyšleháme s citrónovým krémem a směsí pokryjeme ovoce.
- 3Zabalíme do fólie a dáme do chladu.
- 4Karamelové střepy připravíme tak že cukr vsypeme do hladké pánve a zvolna zahříváme. Hned jak karamel dosáhne hnědozlaté barvy vylijeme ho na tukem vymazaný plech nebo pečící papír. Necháme ztuhnout a potom rozbijeme na střepy.
- 5Servírujeme se šlehačkou nanesenou na trifle a ozdobenou zapíchanými karamelovými střepy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.