Tříkrálový chléb
60 min.
Ingredience
- 175gramůCukr moučkový
- 275gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyDroždí sušené
- 50gramůCukr krupice
- 115gramůMáslo čerstvé
- 225gramůKandované ovoce
- 6kusůVejce slepičí
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Z vlažné vody a droždí umícháme kvásek, necháme na teplém místě vzejít. Do mísy dáme cukr, sůl, 150 g mouky, dvě vejce a čtyři žloutky. Přidáme 115 g másla, kvásek a vše dobře promícháme.
- 2Kandované ovoce a kůru dáme do jiné mísy, přidáme zbytek mouky a zatřeseme mísou, aby se ovoce obalilo. Přidáme ke směsi a vypracujeme nelepivé těsto.
- 3Z těsta vytvoříme kouli, vařečkou uděláme uprostřed díru a zvětšíme ji. Kruh z těsta dáme na vymazaný plech a lehce přikryjeme naolejovanou fólií. Necháme asi 2 hodiny na teplém místě, až zdvojnásobí svůj objem.
- 4Troubu vyhřejeme na 180 °C, těsto potřeme rozpuštěným máslem a pečeme asi 30 minut. Moučkový cukr a smetanu smícháme v míse. Vychladlý moučník přelijeme touto směsí a ozdobíme kandovaným ovocem. Pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.