Trnávské švalky – mléčná polévka
7 min.
Ingredience
- 1litrMléko plnotučné
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
394 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce si dáme vařit mléko se solí.
- 2V misce si vyšleháme kapání: 1 vejce + 50 g hladké mouky.
- 3Když se mléko začne vařit, přes vidličku za stálého promíchávání nakapeme kapání do mléka – švalky.
- 4Kapání krátce povaříme, dochutíme máslem a mléčnou polévku podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.