Trnková valašská omáčka
20 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 250gramůPovidla švestková
- 200gramůŠvestky sušené
- 1špetkaSůl
- 2,5decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na malé kostičky a vypečeme ji ve větší pánvi nebo nízkém hrnci. Pak k ní přidáme švestková povidla, přilijeme trochu vody, za stálého míchání necháme přejít varem. Pak do omáčky vložíme sušené švestky, dochutíme ji solí a podáváme k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.