Trojúhelníkové chlebíčky
62 min.
Ingredience
- 90gramůMouka pšeničná celozrnná
- 90gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 7,5decilitrůVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Vápník
12 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme mouku a sůl, pokapeme 1 lžící oleje, přidáme vlažnou vodou a mícháme, abychom vypracovali hladké těsto. Těsto musí být hladké, necháme poté 30 minut odležet.
- 2Potom těsto prohněteme a rozdělíme na 6 stejných dílů. Z každého uděláme bochánek a vyválíme do placky o průměru 15 cm a potřeme trochou oleje.
- 3Přeložíme 2x, abychom vytvarovali trojúhelník, pokud je to nutné poprášíme moukou.
- 4Pánev potřeme olejem a rozpálíme, přidáme 2 trojúhelníky a smažíme 1 minutu, každý trojúhelník potřeme lehce olejem, obrátíme a smažíme z druhé strany ještě 1 minutu. Trojúhelníky musí být zcela propečené.
- 5Hotové trojúhelníky dáme na talíř a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.