Trojúhelníkové chlebíčky

62 min.
Indie

Ingredience

    • 90gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 90gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1špetkaSůl
    • 7,5decilitrůVoda pitná
    • 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Vápník
12 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme mouku a sůl, pokapeme 1 lžící oleje, přidáme vlažnou vodou a mícháme, abychom vypracovali hladké těsto. Těsto musí být hladké, necháme poté 30 minut odležet.
  • 2
    Potom těsto prohněteme a rozdělíme na 6 stejných dílů. Z každého uděláme bochánek a vyválíme do placky o průměru 15 cm a potřeme trochou oleje.
  • 3
    Přeložíme 2x, abychom vytvarovali trojúhelník, pokud je to nutné poprášíme moukou.
  • 4
    Pánev potřeme olejem a rozpálíme, přidáme 2 trojúhelníky a smažíme 1 minutu, každý trojúhelník potřeme lehce olejem, obrátíme a smažíme z druhé strany ještě 1 minutu. Trojúhelníky musí být zcela propečené.
  • 5
    Hotové trojúhelníky dáme na talíř a podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.