Tropický salát
85 min.
Ingredience
- 20kusůJahody zahradní
- 1šálekHroznové víno
- 0,25šálekVoda pitná
- 0,25šálekCukr krupice
- 0,5kusMeloun vodní
- 0,5kusMeloun žlutý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Vodní meloun zbavíme červené dužiny a vytvoříme z ní kolečka, popřípadě krychličky. Zbytek bílé a zelené dužiny vydlabeme a vyhodíme, melounovou kůru uschováme a uložíme do ledničky. Totéž uděláme i se žlutým melounem, ale kůru vyhodíme. Kolečka nebo krychličky melounů odložíme do mísy. Jahody omyjeme, odstraníme stopku a nakrájíme na silnější plátky. Hrozny omyjeme a obojí přidáme k melounům.
- 2Na sporáku svaříme vodu a cukr a povaříme pět minut. Po prochladnutí sirup přilijeme k ovoci a necháme hodinu stát. Pak z lednice vyjmeme meloun a naplníme ho ovocem a sirupem. Nakonec ho vrátíme do ledničky a necháme ho tam dvacet minut.
- 3Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.