Tufahija - jablka plněná ořechy
65 min.
Ingredience
- 500gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 100gramůOřechy vlašské
- 50gramůPomerančová kůra
- 50gramůMandle
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 500gramůJablka
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
35 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
6 g
Cukr
109 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme si sirup. Do většího hrnce si nalijeme 1/2 litru vody, přidáme 500 g cukru, vanilkový cukr a dáme ho svařit.
- 2Omytá jablka rozkrojíme na poloviny. Opatrně vydlabeme jadřince, abychom si udělali malý "důlek" pro ořech. Jablka okrájíme a ponoříme do vroucího sirupu a při mírné teplotě je vaříme přibližně 10 minut. Musíme dát pozor, aby se nerozvařila.
- 3Jablka sítkem vytáhneme ze sirupu na velkou mísu a necháme je oschnout vydlabaným důlkem navrch.
- 4Do horkého sirupu nasypeme vyloupané mandle, kousky vlašských ořechů, kousky pomerančové kůry a ušlehanou smetanu.
- 5Touto směsí plníme vydlabaná jablka. Ozdobíme je kopečkem šlehačky, který posypeme skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.