Tufahija - jablka plněná ořechy

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
35 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
6 g
Cukr
109 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme si sirup. Do většího hrnce si nalijeme 1/2 litru vody, přidáme 500 g cukru, vanilkový cukr a dáme ho svařit.
  • 2
    Omytá jablka rozkrojíme na poloviny. Opatrně vydlabeme jadřince, abychom si udělali malý "důlek" pro ořech. Jablka okrájíme a ponoříme do vroucího sirupu a při mírné teplotě je vaříme přibližně 10 minut. Musíme dát pozor, aby se nerozvařila.
  • 3
    Jablka sítkem vytáhneme ze sirupu na velkou mísu a necháme je oschnout vydlabaným důlkem navrch.
  • 4
    Do horkého sirupu nasypeme vyloupané mandle, kousky vlašských ořechů, kousky pomerančové kůry a ušlehanou smetanu.
  • 5
    Touto směsí plníme vydlabaná jablka. Ozdobíme je kopečkem šlehačky, který posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.