Tuňák s těstovinami se sýrovou omáčkou pro děti
31 min.
Ingredience
- Dušený tuňák
- 1,5lžičkyOlej slunečnicový
- 200gramůTuňák v oleji
- 40gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaProtlak rajčatový sterilovaný
- Sýrová omáčka pro děti [61939]
- 22,5gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 60gramůSýr Eidam cihla 30%
- 22,5gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Vařené těstoviny
- 40gramůTěstoviny konzumní
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
561 mg
Cukr
743 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si sýrovou omáčku pro děti:
- 2Tvrdý kvalitní sýr nastrouháme na jemném struhadle. V pánvičce s nepřilnavým dnem rozehřejeme máslo, přidáme do něj lžíci hladké mouky a mícháme při mírnější teplotě 1-1.5 minuty. Jakmile se z mouky začne tvořit hustá kaše, opatrně přimícháme mléko a za stálého míchání pomalu vaříme asi 4-6 minut. Směs zhoustne a bude hladká. Poté do ní vmícháme nastrouhaný sýr. Jakmile se roztaví, omáčka je hotová.
- 3Mezitím v kastrólku přivedeme do varu vodu, pak do ní nasypeme drobné těstoviny např.ve tvaru kytiček a uvaříme je podle návodu doměkka. (Vaříme je přibližně 10 minut.) Uvařené těstoviny scedíme a v sítu je propláchneme pod studenou vodou a necháme odkapat.
- 4Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme scezeného konzervovaného tuňáka, lžičku rajčatového protlaku, promícháme a pod pokličkou dusíme 4 minuty.
- 5Takto upraveného tuňáka přimícháme do sýrové omáčky, kterou polijeme těstoviny, promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.