Tuňák se zeleninovým salátem
25 min.
Ingredience
- 4lžičkyKoriandr mletý
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaChilli paprička
- 400gramůTuňák obecný
- 300gramůFazolové lusky
- 2lžíceMed včelí
- 1kusLimetka
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 40mililitrůOlej olivový
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
15 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V malé misce smícháme koriandr, skořici, muškátový oříšek a chilli. Důkladně koření promícháme, směsí obalíme filety. Fazolky dáme vařit na dvě minuty do vody, aby změkly.
- 2Rozpálíme wok pánev, na oleji osmahneme na drobno pokrájenou cibuli s nudličkami papriky a prolisovaným česnekem. Po dvou minutách je dáme stranou do velké mísy. K zelenině přidáme fazolky, med a limetkovou šťávu.
- 3Na pánvi osmahneme tuňáka cca dvě minuty z každé strany. Ryba musí být propečená. Nakonec už jen rozdělíme k salátu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.