Tuňákové pizzy - recept pro psy
55 min.
Ingredience
- 80mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaHovězí vývar instantní
- 160gramůMouka žitná
- 1lžíceOlej olivový
- 9lžicPyré rajčatové
- 2lžičkyOregano sušené
- 100gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 50gramůMozzarella
- 0,5lžičkaČesnek sušený
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
101 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
249 mg
Cukr
144 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve horkou vodou zalijeme sypký vývar, odložíme stranou, aby vývar zchladl.
- 2Troubu vyhřejeme na 160 °C, plech na pečení vyložíme papírem.
- 3V míse smícháme mouku, česnek, olej, za stálého míchání přiléváme připravený vývar, dáváme pozor, aby těsto nebylo příliš řídké.
- 4Když se těsto nelepí, vyklopíme ho na pomoučený vál.
- 5Těsto rozválíme na šíři cca 4 mm. Z placky vykrojíme větší kola a ty propíchneme několikrát špičkou nože a přendáme na připravený plech.
- 6Jednotlivé kola potřeme rajčatovým pyré a jemně posypeme oreganem, poté posypeme trochou tuňáka a nakrájené mozzarelly.
- 7Pizzy vložíme do trouby a pečeme zhruba 25 minut. Hotové pizzy vložíme na mřížku a necháme důkladně vychladnout a vyschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.