Tuňákové sushi s omáčkou
32 min.
Ingredience
- 200gramůTuňák obecný
- 2lžíceOmáčka Teriyaki
- 2lžíceOlej rostlinný
- 100kusůFazolové lusky zelené
- 2lžíceMajonéza japonská
- 6kusůZázvor nakládaný
- 2lžíceWasabi pasta
- 160mililitrůVoda pitná
- 1lžíceKoření na suši
- 130gramůRýže na sushi
- 1lžičkaSezam - semena
- 2kusyMořské řasy sušené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
127 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme čtvercovou formu o straně osmnáct centimetrů s odnímatelným dnem. Vymažeme ji olejem, vyložíme potravinářskou fólií tak, aby přesahovala okraj formy. I fólii pomažeme olejem, dno posypeme praženými sezamovými semínky.
- 2Řádně propláchnutou rýži s řasami přivedeme do varu, řasy odstraníme a rýži pod poklicí vaříme zhruba deset minut. Poté ji odstavíme a necháme přikrytou patnáct minut dojít. Hotovou rýži vsypeme na mísu, promícháme s kořením na sushi a rýži necháme vychladnout.
- 3Tuňáka naplátkujeme, obalíme v terijaki a na jedné lžíci oleje z každé strany minutu restujeme. Osmažené plátky tuňáka nakrájíme na silnější proužky, odložíme stranou. Rozpůlené fazolky vhodíme do vroucí vody, minutu vaříme, rychle zchladíme studenou vodou a necháme řádně okapat.
- 4Studenou rýži nandáme do připravené formy, povrch uhladíme, potřeme japonskou majonézou, poklademe tuňákem a fazolkami. Takto připravenou rýži přikryjeme fólií, celý povrch zatížíme a dáme na patnáct minut do chladničky. Poté z rýže sejmeme zátěž, vrchní fólii i odnímatelné boky formy. Rýži nakrájíme mokrým nožem na šestnáct stejných kostek.
- 5Sushi podáváme s naloženým zázvorem a wasabi pastou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.