Tuňákový salát s okurkou
55 min.
Ingredience
- 2kusyOkurka salátová
- 2lžíceŘasa Wakame
- 150gramůTuňák vařený
- 1špetkaSůl
- Zálivka
- 2lžíceGranule dashi
- 1lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 2lžíceOcet rýžový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
100 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
2 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do misky nalijeme asi 500 ml studené vody a přidáme 2 lžičky soli.
- 2Okurky rozkrojíme podélně a vydlabeme z nich semínka. Okurky nakrájímee na plátky a vložíme do připravené osolené vody na cca 10 minut, poté je scedíme.
- 3V další menší misce na 5 minut namočíme do studené vody řasy Wakame (pozor, nesmí se moc rozmočit!), poté je scedíme.
- 4Do menšího kastrolu nalijeme ocet, přidáme dashi, sójovou omáčku a Mirin, následně povaříme. Poté odstavíme stranou a necháme zchladnout. Do zálivky přilijeme limetkovou šťávu, promícháme.
- 5Do misek dáme rovnoměrně okurku, maso z tuňáka a zalijeme zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.