Tuňákový salát s okurkou

55 min.
Japonsko

Ingredience

  • Zálivka
    • 2lžíceGranule dashi
    • 1lžíceOmáčka sojová - Tamari
    • 1lžičkaLimetková šťáva
    • 2lžíceOcet rýžový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
100 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
2 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky nalijeme asi 500 ml studené vody a přidáme 2 lžičky soli.
  • 2
    Okurky rozkrojíme podélně a vydlabeme z nich semínka. Okurky nakrájímee na plátky a vložíme do připravené osolené vody na cca 10 minut, poté je scedíme.
  • 3
    V další menší misce na 5 minut namočíme do studené vody řasy Wakame (pozor, nesmí se moc rozmočit!), poté je scedíme.
  • 4
    Do menšího kastrolu nalijeme ocet, přidáme dashi, sójovou omáčku a Mirin, následně povaříme. Poté odstavíme stranou a necháme zchladnout. Do zálivky přilijeme limetkovou šťávu, promícháme.
  • 5
    Do misek dáme rovnoměrně okurku, maso z tuňáka a zalijeme zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.