Turecké kuřátko
50 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 125mililitrůOmáčka sójová
- 3lžíceSherry brandy
- 3lžíceOmáčka Hoisin
- 6stroužkůČesnek
- 2lžíceCukr krupice
- 5gramůKoření pěti vůní
- 10gramůZázvor celý
- 50gramůCibulka jarní
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
50 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
669 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Malá kuřátka rozpůlíme a odstraníme páteřní kosti. Smícháme sójovou omáčku, sherry, hoisin, olej, drcený česnek, cukr, směs pěti koření a zázvor. Touto směsí potřeme z obou stran půlky kuřátek.
- 2Vložíme kuřátka kůží vzhůru na pekáč a asi 30 minut je necháme dobře propéci v předehřáté troubě při 190 °C, během pečení je občas potíráme zbylou směsí.
- 3Nakrájíme na tenká kolečka zelené části jarních cibulek. Půlky kuřátek ozdobíme kolečky cibulky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.