Turecké kuřátko

50 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
50 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
669 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malá kuřátka rozpůlíme a odstraníme páteřní kosti. Smícháme sójovou omáčku, sherry, hoisin, olej, drcený česnek, cukr, směs pěti koření a zázvor. Touto směsí potřeme z obou stran půlky kuřátek.
  • 2
    Vložíme kuřátka kůží vzhůru na pekáč a asi 30 minut je necháme dobře propéci v předehřáté troubě při 190 °C, během pečení je občas potíráme zbylou směsí.
  • 3
    Nakrájíme na tenká kolečka zelené části jarních cibulek. Půlky kuřátek ozdobíme kolečky cibulky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.