Turecký chléb

60 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
4 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
141 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velké mísy vložíme droždí, 150 ml vody a med, necháme pět minut odstát, poté pořádně rozmícháme. Přidáme mouku, sůl a tolik vody, aby vzniklo měkké těstíčko. Přes mísu přehodíme utěrku, odložíme na teplé místo dvacet minut kynout.
  • 2
    Do mísy přidáme olej, zamícháme a vyklopíme na pomoučněný stůl, minimálně pět minut hněteme. Těsto poté vložíme do olejem vymazané mísy, opět zakryjeme utěrkou. Necháme hodinu a půl kynout. Těsto by mělo zhruba zdojnásobit svůj počáteční objem.
  • 3
    Vyválíme placku o průměru 25 centimetrů a síle 3 centimetrů, položíme na vymazaný plech, potřeme olejem. Nožem do placky uděláme zářezy tak, aby vznikla mřížka. Na závěr už stačí dát do trouby, pečeme 40 minut při teplotě 220 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.