Turecký chléb
60 min.
Ingredience
- 3lžičkyOlej olivový
- 325mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyDroždí
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaMed včelí
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
4 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
141 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do velké mísy vložíme droždí, 150 ml vody a med, necháme pět minut odstát, poté pořádně rozmícháme. Přidáme mouku, sůl a tolik vody, aby vzniklo měkké těstíčko. Přes mísu přehodíme utěrku, odložíme na teplé místo dvacet minut kynout.
- 2Do mísy přidáme olej, zamícháme a vyklopíme na pomoučněný stůl, minimálně pět minut hněteme. Těsto poté vložíme do olejem vymazané mísy, opět zakryjeme utěrkou. Necháme hodinu a půl kynout. Těsto by mělo zhruba zdojnásobit svůj počáteční objem.
- 3Vyválíme placku o průměru 25 centimetrů a síle 3 centimetrů, položíme na vymazaný plech, potřeme olejem. Nožem do placky uděláme zářezy tak, aby vznikla mřížka. Na závěr už stačí dát do trouby, pečeme 40 minut při teplotě 220 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.