Turecký med
75 min.
Ingredience
- 300gramůMandle
- 250gramůCukr krupice
- 6gramůCukr hroznový (glukóza)
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 150mililitrůMed včelí
- 100gramůPistácie
- 80mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
948 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
48 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
12 g
Cukr
97 g
Postup přípravy
- 1Mandle a pistácie dobře opražíme. Cukr smícháme s 80 ml vody a glukózovým cukrem a uvedeme k varu. Bílky mezitím vyšleháme v tuhý sníh. Když teplota sirupu dosáhne 140 °C, přilijeme med a ohřejeme až na 143 °C.
- 2Poté hrnec přendáme do studené vodní lázně. Přimícháme sníh a stále mícháme. Směs přelejeme do hrnce postaveného ve vařící vodní lázni a stále mícháme. Propracováváme 10 minut, poté přisypeme mandle a pistácie.
- 3Formu, vyloženou papírem na pečení, naplníme směsí, překryjeme vršek další vrstvou papíru a necháme zcela ztuhnout.
- 4Poté turecký med pokrájíme na libovolně velké kousky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.