Turecký med

75 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
948 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
48 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
12 g
Cukr
97 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle a pistácie dobře opražíme. Cukr smícháme s 80 ml vody a glukózovým cukrem a uvedeme k varu. Bílky mezitím vyšleháme v tuhý sníh. Když teplota sirupu dosáhne 140 °C, přilijeme med a ohřejeme až na 143 °C.
  • 2
    Poté hrnec přendáme do studené vodní lázně. Přimícháme sníh a stále mícháme. Směs přelejeme do hrnce postaveného ve vařící vodní lázni a stále mícháme. Propracováváme 10 minut, poté přisypeme mandle a pistácie.
  • 3
    Formu, vyloženou papírem na pečení, naplníme směsí, překryjeme vršek další vrstvou papíru a necháme zcela ztuhnout.
  • 4
    Poté turecký med pokrájíme na libovolně velké kousky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.