Tuřín s vařeným vepřovým masem
60 min.
Ingredience
- 1kusTuřín
- 2litryVoda pitná
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
- 4decilitryMasový vývar
- 0,5špetkaSůl
- 1,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 2špetkyZázvor mletý
- 400gramůVepřové maso libové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
35 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
508 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Tuřín oškrabeme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Dáme je do velkého síta, přelijeme vařící vodou (1-2 litry) a necháme okapat.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, dáme na něj cukr, když se pomalu za stálého míchání začne rozpouštět, přidáme tuřín, za stálého míchání smažíme dozlatova. Přilijeme vývar z vepřového masa, 2 špetky soli a pod poklicí dusíme doměkka.
- 3Vařené vepřové maso nakrájíme na kostky a přidáme k podušenému tuřínu.
- 4V 0.5 dl rozmícháme 1.5 lžíce kukuřičného škrobu (Maizeny) a přimícháme k tuřínu a masu. Dochutíme mletým novým kořením, mletým zázvorem, podle chuti i solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.