Tuřín s vařeným vepřovým masem

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
35 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
508 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuřín oškrabeme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Dáme je do velkého síta, přelijeme vařící vodou (1-2 litry) a necháme okapat.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, dáme na něj cukr, když se pomalu za stálého míchání začne rozpouštět, přidáme tuřín, za stálého míchání smažíme dozlatova. Přilijeme vývar z vepřového masa, 2 špetky soli a pod poklicí dusíme doměkka.
  • 3
    Vařené vepřové maso nakrájíme na kostky a přidáme k podušenému tuřínu.
  • 4
    V 0.5 dl rozmícháme 1.5 lžíce kukuřičného škrobu (Maizeny) a přimícháme k tuřínu a masu. Dochutíme mletým novým kořením, mletým zázvorem, podle chuti i solí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.