Tuřínový špíz
35 min.
Ingredience
- 200gramůTuřín
- 5decilitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 3kusyRajčata
- 2kusyCibule
- 120gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceMáslo pepřové
- 1decilitrOmáčka cikánská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Tuřín oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky silné asi 5-6 mm.
- 2V rendlíku přivedeme k varu 5 dl vody s 0.5 lžičkou soli a 0.5 lžičkou citronové šťávy. Plátky tuřínu vaříme 5-7 minut, potom je vyjmeme a necháme okapat, nakonec je potřeme česnekovým máslem.
- 3Omyjeme papriky s rajčaty, papriky rozkrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na plátky. Rajčata nakrájíme na silnější plátky. Očištěnou cibuli rozkrájíme na čtvrtky, které rozdělíme na jednotlivé plátky. Tvrdý sýr nakrájíme na obdélníčky silné 5 mm. Všechny připravené suroviny střídavě napichujeme na grilovací jehly a v pánvi na rozpáleném oleji s pepřovým máslem je opékáme z každé strany dozlatova.
- 4Servírujeme horké s pikantní grilovací omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.