Tuřínový špíz

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuřín oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky silné asi 5-6 mm.
  • 2
    V rendlíku přivedeme k varu 5 dl vody s 0.5 lžičkou soli a 0.5 lžičkou citronové šťávy. Plátky tuřínu vaříme 5-7 minut, potom je vyjmeme a necháme okapat, nakonec je potřeme česnekovým máslem.
  • 3
    Omyjeme papriky s rajčaty, papriky rozkrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na plátky. Rajčata nakrájíme na silnější plátky. Očištěnou cibuli rozkrájíme na čtvrtky, které rozdělíme na jednotlivé plátky. Tvrdý sýr nakrájíme na obdélníčky silné 5 mm. Všechny připravené suroviny střídavě napichujeme na grilovací jehly a v pánvi na rozpáleném oleji s pepřovým máslem je opékáme z každé strany dozlatova.
  • 4
    Servírujeme horké s pikantní grilovací omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.