Tvarohová bomba s jahodami
45 min.
Ingredience
- 1kusMáta
- 8kusůŽelatina bílá plátky
- 500gramůTvaroh jemný
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 1kusZtužovač šlehačky
- 1kusCitrony
- 500gramůJahody zahradní
- 12kusůPiškoty dětské kulaté
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusCukr vanilka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2138 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
44 g
Sacharidy
317 g
Vláknina
7 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Z jahod odebereme 10 kusů, opláchneme a rozpůlíme. Zbylé uložíme do chladničky.
- 2Ve 100 ml vody necháme nabobtnat želatinu. Tvaroh propasírujeme. Cukr se žloutky ušleháme do pěny, vmícháme citronovou kůru a šťávu a vmícháme do tvarohu. Do rozpuštěné želatiny po lžičkách vmícháme 3 lžíce tvarohové hmoty a za stálého míchání přidáme zbylou želatinu.
- 3400 ml smetany ušleháme do pevné šlehačky a po částech vmícháme do tvarohového krému. Větší mísu vypláchneme studenou vodou, rozetřeme do ní polovinu tvarohového krému, uhladíme a vtlačíme do něj půlky jahod. Překryjeme zbylým krémem, uhladíme a úhledně na něj vyskládáme dětské piškoty. Přikryjeme fólií a vložíme do chladničky minimálně na 8 hodin.
- 4Před servírováním opláchneme zbylé jahody, rozpůlíme a pistácie hrubě nasekáme. Ze zbylé smetany, vanilkového cukru a ztužovače šlehačky vyšleháme šlehačku, kterou vložíme do cukrářského sáčku s hvězdicovitým nástavcem.
- 5Vychlazenou mísu s bombou ponoříme na několik vteřin do horké vody. Voda nesmí natéci do formy! Poté obsah opatrně překlopíme na plochou mísu, posypeme pistáciemi, střed ozdobíme šlehačkou a obložíme půlkami jahod. Nakonec ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.