Tvarohová "loupací" roláda
50 min.
Ingredience
- 125gramůTvaroh jemný
- 125gramůTuk Hera jedlý
- 1kusVejce slepičí
- 70gramůCukr krupice
- 200gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1hrstOřechy vlašské
- 1hrstHrozinky
- 1lžíceKandované ovoce
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
- Na potření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme tvaroh, Heru, vejce a cukr. Přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- 2Těsto rozválíme na plát a posypeme nasekanými ořechy, rozinkami a nasekaným kandovaným ovocem. Okořeníme mletou skořicí.
- 3Těsto stočíme do vyšší rolády a pečeme v remosce vyložené pečicím papírem. Když roláda zrůžoví, potřeme ji rozehřátým máslem a posypeme moučkovým (nebo krystalovým) cukrem. Ještě chvíli dopékáme. Jednotlivé vrstvy rolády se po upečení lehce loupají od sebe.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.