Tvarohová pěna s fíky

28 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Želatinu na chvíli namočíme do studené vody.
  • 2
    Tvaroh, 80 g moučkového cukru a citronovou šťávu umícháme dohladka. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do tvarohu. Uložíme do chladničky, dokud hmota nezačne želírovat.
  • 3
    Žloutky a 20 g moučkového cukru ušleháme do pěny, bílek a smetanu ušleháme odděleně dotuha. Vše postupně vmícháme do tvarohové hmoty, naplníme do 4 formiček a necháme tuhnout v chladničce několik hodin.
  • 4
    V hrnci ohřejeme portské víno a badyán. Omyté fíky nakrájíme na plátky a necháme ve víně jen táhnout.
  • 5
    Tvarohovou pěnu vyklopíme na talířky, upravíme s vínem a fíky a ozdobíme lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.