Tvarohová pěna s fíky
28 min.
Ingredience
- 400gramůTvaroh tučný
- 4lžíceCitronová šťáva
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 200mililitrůVíno portské
- 2kusyBadyán
- 4kusyFíky čerstvé
- 1kusMáta
- 4plátkyŽelatina bílá plátky
- 100gramůCukr moučkový
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Želatinu na chvíli namočíme do studené vody.
- 2Tvaroh, 80 g moučkového cukru a citronovou šťávu umícháme dohladka. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do tvarohu. Uložíme do chladničky, dokud hmota nezačne želírovat.
- 3Žloutky a 20 g moučkového cukru ušleháme do pěny, bílek a smetanu ušleháme odděleně dotuha. Vše postupně vmícháme do tvarohové hmoty, naplníme do 4 formiček a necháme tuhnout v chladničce několik hodin.
- 4V hrnci ohřejeme portské víno a badyán. Omyté fíky nakrájíme na plátky a necháme ve víně jen táhnout.
- 5Tvarohovou pěnu vyklopíme na talířky, upravíme s vínem a fíky a ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.