Tvarohová polévka

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
3 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
593 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh rozetřeme se solí a kmínem, dáme na teplé místo odležet. Vařené brambory nakrájíme nahrubo.
  • 2
    Tvaroh zalijeme horkou vodou, rozmícháme, vlijeme do vroucí vody v hrnci, povaříme pár minut, v hrnku smícháme mléko s trochou studené vody, přisypeme mouku a dobře rozmícháme, přidáme vejce, rozkvedláme a pomalu přiléváme do hrnce. Stále mícháme. Povaříme ještě pár minut, dosolíme podle chuti a odstavíme. Do talířů vložíme horké brambory a zalijeme polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.