Tvarohová snídaňová polévka
40 min.
Ingredience
- 100gramůOřechy vlašské
- 4lžíceMed včelí
- 300gramůKompot jahodový
- 2kusyJablka
- 150gramůHroznové víno
- 250gramůJogurt bílý
- 200gramůTvaroh měkký
- 200gramůZakysaná smetana
- 1decilitrVoda pitná
- 50gramůRozinky bílé
- 2decilitryDžus pomerančový
- 10gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Nahrubo nasekané ořechy vložíme do vhodné nádoby. Přidáme med, dobře promícháme a necháme je celou noc namáčet. Rozinky dáme na 30 minut do teplé vody.
- 2Omyté jahody, jablíčka a hroznové víno dáme do jiné misky. Ovoce přelijeme jogurtem, přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, scezené rozinky, džus a vše dohromady dobře promícháme.
- 3Připravenou polévku vložíme do lednice vychladit. Těsně před podáváním ji rozdělíme do hlubokých talířů, anebo polévkových misek. Na povrch každé porce dáme 1 lžící medových ořechů a polévku podáváme.
- 4Porce polévky ozdobíme drobně nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.