Tvarohová štola
65 min.
Ingredience
- 300gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr krupice
- 6lžicRum
- 250gramůTvaroh jemný
- 600gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůHrozinky
- 100gramůOřechy vlašské
- 2lžíceCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
34 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1250 g másla, cukr, 2 vejce, 2 lžíce rumu a měkký tvaroh utřeme ve šlehači.
- 2Na vál vsypeme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme utřenou směs, vypracujeme těsto. Vmícháme do něj omyté hrozinky a nahrubo nasekané ořechy.
- 3Z těsta vytvarujeme 2 štoly, vložíme je na plech vyložený alobalem, který jsme potřeli máslem.
- 4Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut.
- 5Upečené, horké štoly potřeme zbylým máslem, pokapeme rumem a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.