Tvarohová žemlovka s mandlemi

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1472 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
85 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
888 mg
Cukr
104 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozehřejeme, necháme vychladnout a v míse smícháme s mlékem, žloutky a cukrem. Vložíme na plátky nakrájené housky nebo rohlíky a necháme navlhnout. Tvaroh rozmícháme s máslem a cukrem, přidáme vejce, citronovou kůru, mandle a rozinky.
  • 2
    Pekáč vymažeme máslem, rozložíme vrstvu housek, vrstvu tvarohové nádivky, navrch naskládáme opět namočené housky a pokapeme máslem. Zvolna pečeme cca 45 min. Poté žemlovku přemístíme na mísu, posypeme cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.