Tvarohová žemlovka s mandlemi
65 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30lžicCukr krupice
- 20lžicMáslo čerstvé
- 300gramůŽemle tuková
- 0,5litrMléko plnotučné
- Nádivka
- 500gramůTvaroh měkký
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 20gramůMandle
- 50gramůHrozinky
- Na vymazání a posypání
- 20gramůCukr moučkový
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1472 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
85 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
888 mg
Cukr
104 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozehřejeme, necháme vychladnout a v míse smícháme s mlékem, žloutky a cukrem. Vložíme na plátky nakrájené housky nebo rohlíky a necháme navlhnout. Tvaroh rozmícháme s máslem a cukrem, přidáme vejce, citronovou kůru, mandle a rozinky.
- 2Pekáč vymažeme máslem, rozložíme vrstvu housek, vrstvu tvarohové nádivky, navrch naskládáme opět namočené housky a pokapeme máslem. Zvolna pečeme cca 45 min. Poté žemlovku přemístíme na mísu, posypeme cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.