Tvarohové jidáše
60 min.
Ingredience
- 2lžíceMed včelí
- 50gramůHrozinky
- 50gramůTřešně
- 2lžíceLikér třešňový
- 200gramůMarcipánová hmota surová
- 100gramůOřechy para
- 500gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 250gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 4kusyVejce slepičí
- 320gramůTvaroh tučný
- 70gramůPistácie
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Omyté rozinky a koktejlové třešně nahrubo nasekáme a zakapeme likérem. Marcipán nahrubo nastrouháme. Ořechy a spařené pistácie nahrubo nasekáme.
- 2Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme nakrájené máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr, 3 vejce a tvaroh. Vypracujeme hladké těsto a zapracujeme do něj hrozinky, pistácie, ořechy a třešně.
- 3Těsto rozdělíme na kousky po 100 g a vytvarujeme z nich jidáše. Na povrchu je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 4Ihned po upečení jidáše poptřeme medem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.