Tvarohové jidáše

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté rozinky a koktejlové třešně nahrubo nasekáme a zakapeme likérem. Marcipán nahrubo nastrouháme. Ořechy a spařené pistácie nahrubo nasekáme.
  • 2
    Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme nakrájené máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr, 3 vejce a tvaroh. Vypracujeme hladké těsto a zapracujeme do něj hrozinky, pistácie, ořechy a třešně.
  • 3
    Těsto rozdělíme na kousky po 100 g a vytvarujeme z nich jidáše. Na povrchu je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  • 4
    Ihned po upečení jidáše poptřeme medem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.