Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou
16 min.
Ingredience
- 400gramůJahody zahradní
- 3lžícePerník
- 1lžíceCukr krystal
- 300gramůTvaroh měkký
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl mořská
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
3 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si jahodovou omáčku: očištěné a omyté jahody dáme do rendlíku, vidličkou je rozmačkáme a krátce, asi 1 minutu, povaříme. Na zahuštění přimícháme nastrouhaný perník. Přidáme cukr podle chuti a promícháme.
- 2Do mísy dáme tvaroh, hrubou a polohrubou mouku, 1 vejce, 1 špetku soli a dobře vypracujeme těsto. Lžící těsto vykrajujeme a pomocí dlaní vytvoříme kulaté knedlíčky.
- 3Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s lžičkou soli. Knedlíčky pomalu vhazujeme, promícháme a pomalu vaříme asi 4–5 minut podle velikosti. Musí vyplavat na hladinu.
- 4Knedlíčky rozdělíme na talíře, přeléváme je jahodovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.