Tvarohové koláčky s brusinkami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
112 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
535 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme 10 minut odpočívat. Pak přimícháme žloutky, zbytek mléka a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a těsto necháme na teplém místě vykynout.
  • 2
    Sušené brusinky namočíme na 60 minut do rumu.
  • 3
    V míse smícháme tvaroh se žloutkem, vanilkovým cukrem, rumovými brusinkami a cukrem. V další misce smícháme máslo, hrubou mouku, cukr a vyrobíme drobenku.
  • 4
    Těsto vyválíme na pomoučněném vále a nakrájíme na čtverečky. Každý čtvereček plníme tvarohovou směsí a zabalíme. Koláčky potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem a koláčky na něj pokládáme.
  • 6
    Do každého koláčku uděláme pomocí prstů důlek, naplníme ho jablečnými povidly a posypeme drobenkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.