Tvarohové koláčky s brusinkami
50 min.
Ingredience
- 40gramůDroždí
- 80mililitrůMléko polotučné
- 2špetkyCukr krupice
- 250gramůMouka polohrubá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 150gramůPovidla jablková
- Drobenka
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 2gramyCukr krupice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- Tvarohová náplň
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 2lžíceBrusinky sušené
- 80mililitrůRum
- 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
112 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
535 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme 10 minut odpočívat. Pak přimícháme žloutky, zbytek mléka a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a těsto necháme na teplém místě vykynout.
- 2Sušené brusinky namočíme na 60 minut do rumu.
- 3V míse smícháme tvaroh se žloutkem, vanilkovým cukrem, rumovými brusinkami a cukrem. V další misce smícháme máslo, hrubou mouku, cukr a vyrobíme drobenku.
- 4Těsto vyválíme na pomoučněném vále a nakrájíme na čtverečky. Každý čtvereček plníme tvarohovou směsí a zabalíme. Koláčky potřeme rozšlehaným vejcem.
- 5Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem a koláčky na něj pokládáme.
- 6Do každého koláčku uděláme pomocí prstů důlek, naplníme ho jablečnými povidly a posypeme drobenkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.