Tvarohové koláčky s povidly
60 min.
Ingredience
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 500gramůMouka polohrubá
- 10gramůMáslo jihočeské
- 3kusyVejce slepičí
- 2decilitryMléko plnotučné
- 30gramůDroždí
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 0,04decilitrRum
- 1špetkaSůl
- 100gramůPovidla švestková
- 2lžíceCukr krupice
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- Naplň
- 250gramůTvaroh měkký
- 100gramůRozinky tmavé
- 3lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do hrníčku nalijeme mléko, které zahřejeme na vlažné, dáme do něho droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do větší mísy vysypeme mouku, posypeme vanilkovým cukrem, kypřícím práškem, promícháme, rozklepneme 2 ks syrové vejce, vlijeme rum, přidáme 3 lžíce cukru, špetku soli, vlijeme kvásek, rozpuštěné máslo a rukama, anebo kuchyňským robotem vypracujeme středně tuhé a hladké nelepivé těsto, které dáme na teplé místo vykynout 30 minut.
- 2Vál posypeme hladkou moukou a na něj vyndáme vykynuté těsto z mísy. Rukama prohněteme, rozválíme na přibližně 2 cm vysokou placku a kolečkovou formou, anebo skleničkou vykrajujeme kolečka. Na každé položíme tvaroh a pomocí prstů kolečko zabalíme. Poskládáme je na olejem vymazaný plech, uzavřenou částí dolů. Na každém kolečku uděláme důlek, do kterého položíme lžičku povidel.
- 3Necháme ještě 10 minut vykynout na plechu, potřeme rozkvedlaným vejcem a vložíme do horké trouby, kde je pečeme 30 minut.
- 4Dozlatova upečené koláčky posypeme moučkovým cukrem.
- 5Naplň: v misce utřeme tvaroh s cukrem, přidáme hrozinky, promícháme a plníme koláče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.