Tvarohové koláčky s povidly

60 min.

Ingredience

    • 1decilitrOlej slunečnicový
    • 500gramůMouka polohrubá
    • 10gramůMáslo jihočeské
    • 3kusyVejce slepičí
    • 2decilitryMléko plnotučné
    • 30gramůDroždí
    • 20gramůCukr vanilka
    • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 0,04decilitrRum
    • 1špetkaSůl
    • 100gramůPovidla švestková
    • 2lžíceCukr krupice
    • 40gramůMouka pšeničná hladká
  • Naplň
    • 250gramůTvaroh měkký
    • 100gramůRozinky tmavé
    • 3lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrníčku nalijeme mléko, které zahřejeme na vlažné, dáme do něho droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do větší mísy vysypeme mouku, posypeme vanilkovým cukrem, kypřícím práškem, promícháme, rozklepneme 2 ks syrové vejce, vlijeme rum, přidáme 3 lžíce cukru, špetku soli, vlijeme kvásek, rozpuštěné máslo a rukama, anebo kuchyňským robotem vypracujeme středně tuhé a hladké nelepivé těsto, které dáme na teplé místo vykynout 30 minut.
  • 2
    Vál posypeme hladkou moukou a na něj vyndáme vykynuté těsto z mísy. Rukama prohněteme, rozválíme na přibližně 2 cm vysokou placku a kolečkovou formou, anebo skleničkou vykrajujeme kolečka. Na každé položíme tvaroh a pomocí prstů kolečko zabalíme. Poskládáme je na olejem vymazaný plech, uzavřenou částí dolů. Na každém kolečku uděláme důlek, do kterého položíme lžičku povidel.
  • 3
    Necháme ještě 10 minut vykynout na plechu, potřeme rozkvedlaným vejcem a vložíme do horké trouby, kde je pečeme 30 minut.
  • 4
    Dozlatova upečené koláčky posypeme moučkovým cukrem.
  • 5
    Naplň: v misce utřeme tvaroh s cukrem, přidáme hrozinky, promícháme a plníme koláče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.