Tvarohové koláčky s rozinkami a máslovou žmolenkou
45 min.
Ingredience
- Náplň tvarohová
- 500gramůTvaroh měkký
- 2lžíceCukr moučkový
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 150gramůRozinky tmavé
- Těsto
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 50gramůCukr krystal
- 200mililitrůVoda pitná
- 20gramůDroždí sušené
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOlej stolní
- 100gramůMouka bezlepková Jizerka
- Žmolenka máslová
- 60gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr krystal
- 100gramůMouka bezlepková Jizerka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
538 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Těsto: ve vlažné vodě rozmícháme droždí s cukrem, takto připravený kvásek necháme vzejít na teplém místě. Do vzešlého kvásku vmícháme olej, 2 vejce, rozpuštěné máslo a špetku soli. Směs společně s moukou uhněteme do těsta. Z hotového těsta odkrajujeme pomoučenou lžící kousky, které tvarujeme pomoučenýma rukama na placičky. Tyto placičky rozložíme na plech, vyložený pečicím papírem. Na placičky rozdělíme tvarohovou náplň s rozinkami a posypeme je bohatě máslovou žmolenkou. Okraje placiček potřeme celým rozšlehaným vejcem. Budoucí koláčky necháme na plechu asi 40 minut kynout, poté je pečeme v troubě, předehřáté na 180°C.
- 2Tvarohová náplň: měkký tvaroh dobře promícháme s moučkovým cukrem, bílkem a propláchnutými okapanými rozinkami. Koláčky podáváme vychladlé jako moučník nebo jako svačinu pro děti.
- 3Máslová žmolenka: cukr krystal promneme v rukou s bezlepkovou moukou a moukou Jizerkou tak důkladně, až se začnou tvořit máslové hrudky. Žmolenkou koláčky bohatě zasypeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.