Tvarohové koláčky s rozinkami a máslovou žmolenkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
538 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto: ve vlažné vodě rozmícháme droždí s cukrem, takto připravený kvásek necháme vzejít na teplém místě. Do vzešlého kvásku vmícháme olej, 2 vejce, rozpuštěné máslo a špetku soli. Směs společně s moukou uhněteme do těsta. Z hotového těsta odkrajujeme pomoučenou lžící kousky, které tvarujeme pomoučenýma rukama na placičky. Tyto placičky rozložíme na plech, vyložený pečicím papírem. Na placičky rozdělíme tvarohovou náplň s rozinkami a posypeme je bohatě máslovou žmolenkou. Okraje placiček potřeme celým rozšlehaným vejcem. Budoucí koláčky necháme na plechu asi 40 minut kynout, poté je pečeme v troubě, předehřáté na 180°C.
  • 2
    Tvarohová náplň: měkký tvaroh dobře promícháme s moučkovým cukrem, bílkem a propláchnutými okapanými rozinkami. Koláčky podáváme vychladlé jako moučník nebo jako svačinu pro děti.
  • 3
    Máslová žmolenka: cukr krystal promneme v rukou s bezlepkovou moukou a moukou Jizerkou tak důkladně, až se začnou tvořit máslové hrudky. Žmolenkou koláčky bohatě zasypeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.