Tvarohové kuličky v olivovo-bylinkovém nálevu

2280 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2653 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
273 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K výrobě tvarohu použijeme kvalitní bílý jogurt a sůl. Smícháme jogurt a sůl,vyšleháme jemnou hmotu, kterou pak nalijeme na větší cedník nebo síto. Cedník (síto) jsme předtím vyložili jemnou gázou a uložili na vyšší nádoby, do kterých bude vykapávat voda z tvořícího se tvarohu. Necháme vykapávat cca 12-14 hodin. Potom ze vzniklého tvarohu vytvarujeme kuličky, uložíme je opět na síta s novou jemnou gázou, uložíme na 24 hodin do lednice, kde tzv. dokapou.
  • 2
    Mátu, estragon a majoránku nasekáme na jemno, smícháme s mletou červenou paprikou. Touto směsí posypeme kuličky tvarohu.
  • 3
    Kuličky skládáme do sklenic, zalijeme kvalitním olivovým olejem, skladujeme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.