Tvarohové kuličky v olivovo-bylinkovém nálevu
2280 min.
Ingredience
- 2500mililitrůJogurt bílý
- 3lžičkySůl
- 10gramůMáta
- 10gramůMajoránka
- 10gramůEstragon
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 1000mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2653 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
273 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1K výrobě tvarohu použijeme kvalitní bílý jogurt a sůl. Smícháme jogurt a sůl,vyšleháme jemnou hmotu, kterou pak nalijeme na větší cedník nebo síto. Cedník (síto) jsme předtím vyložili jemnou gázou a uložili na vyšší nádoby, do kterých bude vykapávat voda z tvořícího se tvarohu. Necháme vykapávat cca 12-14 hodin. Potom ze vzniklého tvarohu vytvarujeme kuličky, uložíme je opět na síta s novou jemnou gázou, uložíme na 24 hodin do lednice, kde tzv. dokapou.
- 2Mátu, estragon a majoránku nasekáme na jemno, smícháme s mletou červenou paprikou. Touto směsí posypeme kuličky tvarohu.
- 3Kuličky skládáme do sklenic, zalijeme kvalitním olivovým olejem, skladujeme v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.