Tvarohové noky pro celiaky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
39 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
425 mg
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh rozmícháme s vejcem a postupným přimícháváním mouky vytvoříme těsto, které by mělo být hustší, než těsto na noky do polévky. V hrnci přivedeme k varu vodu, kterou mírně osolíme. Když voda vře, polévkovou lžící vykrajujeme z těsta noky, které vhazujeme do vroucí vody.
  • 2
    Noky jsou hotové ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu vody. Hotové noky vybíráme děrovanou naběračkou a rovnou servírujeme. Tyto noky můžeme podávat na sladko i jako slanou variantu.
  • 3
    Sladká varianta:
  • 4
    Horké noky promícháme s několika lžičkami másla a posypeme je moučkovým cukrem.
  • 5
    Slaná varianta:
  • 6
    Než se noky dovaří, orestujeme na pánvi s olejem nasekanou cibulku s nasekanou slaninou, nakonec nastrouháme tvrdý sýr. Vařené horké noky na talířích posypeme orestovanou cibulkou se slaninou a posypeme strouhaným sýrem.
  • 7
    Noky nasladko i naslano podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.