Tvarohové noky pro celiaky
50 min.
Ingredience
- 250gramůTvaroh měkký
- 1kusVejce slepičí
- 230gramůSměs Promix UNI komfort
- 2gramySůl
- 2litryVoda pitná
- Sladká varianta
- 6lžičekMáslo čerstvé
- 4lžíceCukr moučkový
- Slaná varianta
- 1kusCibule
- 40gramůAnglická slanina
- 200gramůSýr Eidam cihla 45%
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
39 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
425 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh rozmícháme s vejcem a postupným přimícháváním mouky vytvoříme těsto, které by mělo být hustší, než těsto na noky do polévky. V hrnci přivedeme k varu vodu, kterou mírně osolíme. Když voda vře, polévkovou lžící vykrajujeme z těsta noky, které vhazujeme do vroucí vody.
- 2Noky jsou hotové ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu vody. Hotové noky vybíráme děrovanou naběračkou a rovnou servírujeme. Tyto noky můžeme podávat na sladko i jako slanou variantu.
- 3Sladká varianta:
- 4Horké noky promícháme s několika lžičkami másla a posypeme je moučkovým cukrem.
- 5Slaná varianta:
- 6Než se noky dovaří, orestujeme na pánvi s olejem nasekanou cibulku s nasekanou slaninou, nakonec nastrouháme tvrdý sýr. Vařené horké noky na talířích posypeme orestovanou cibulkou se slaninou a posypeme strouhaným sýrem.
- 7Noky nasladko i naslano podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.