Tvarohové noky smažené
45 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůMléko polotučné
- 20gramůCukr moučkový
- 10gramůDroždí
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 125gramůTvaroh měkký
- 300mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 60gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 30gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
50 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnku nalijeme trochu vlažného mléka, rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek.
- 2Do mísy vsypeme mouku, přidáme žloutky, měkké máslo, cukr, tvaroh, špetku soli, nakonec přilijeme kvásek. Vymícháme hladké těsto a necháme vykynout.
- 3Z těsta odtrháváme stejně velké kousky, tvarujeme z nich podlouhlé noky. V pánvi rozehřejeme tuk, noky smažíme ze všech stran do růžova.
- 4Rozdělíme je na talíře, polijeme smetanou a posypeme vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.