Tvarohové řezy z kynutého bramborového těsta
55 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůBrambory
- 1špetkaCitronová kůra
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceMléko plnotučné
- 20gramůDroždí
- 500mililitrůVoda pitná
- Nádivka
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 50gramůTvaroh měkký
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1hrstRozinky tmavé
- Na plech
- Poleva
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 0,5lžičkaRum
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme, prolisujeme a necháme vychladnout. Droždí necháme vykynout v mléce se žloutkem. Mouku prosejeme, vmícháme brambory, rozsekané máslo, nastrouhanou citronovou kůru, cukr a droždí. Vypracujeme těsto a pod vlažným kastrolem necháme vykynout.
- 2Z těsta vyválíme dva stejné obdélníky, jeden složíme na vymazaný plech, potřeme nádivkou, posypeme rozinkami a zakryjeme zbytkem těsta. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Vychladlé těsto potřeme bílkovou polevou, necháme zaschnout a nakrájíme.
- 3Na nádivku umícháme cukr, žloutek a nastrouhanou citronovou kůru. Přidáme tvaroh a sníh ušlehaný z bílku. Zlehka promícháme, potřeme těsto a posypeme rozinkami.
- 4Na polevu mícháme cukr, bílek a rum do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.