Tvarohové řezy z kynutého bramborového těsta

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme, prolisujeme a necháme vychladnout. Droždí necháme vykynout v mléce se žloutkem. Mouku prosejeme, vmícháme brambory, rozsekané máslo, nastrouhanou citronovou kůru, cukr a droždí. Vypracujeme těsto a pod vlažným kastrolem necháme vykynout.
  • 2
    Z těsta vyválíme dva stejné obdélníky, jeden složíme na vymazaný plech, potřeme nádivkou, posypeme rozinkami a zakryjeme zbytkem těsta. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Vychladlé těsto potřeme bílkovou polevou, necháme zaschnout a nakrájíme.
  • 3
    Na nádivku umícháme cukr, žloutek a nastrouhanou citronovou kůru. Přidáme tvaroh a sníh ušlehaný z bílku. Zlehka promícháme, potřeme těsto a posypeme rozinkami.
  • 4
    Na polevu mícháme cukr, bílek a rum do zhoustnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.