Tvarohové smaženky s hrozinkami
40 min.
Ingredience
- 250gramůTvaroh měkký
- 5gramůCukr krupice
- 2gramySůl
- 20gramůCitronová kůra
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka polohrubá
- 30gramůHrozinky
- 200gramůKrém smetanový vanilkový
- 20gramůCukr moučkový
- 1decilitrOlej slunečnicový
- Na kvásek
- 2decilitryMléko polotučné
- 20gramůDroždí
- 5gramůCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
63 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku mírně ohřejeme mléko, rozdrobíme droždí a přisypeme cukr krupici. Důkladně promícháme a necháme vzejít kvásek. V misce utřeme tvaroh s cukrem, přidáme kvásek, trochu soli, citronovou kůru, 2 vejce, mouku a hrozinky a vypracujeme vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple hodinu kynout.
- 2Z vykynutého těsta vykrajujeme namaštěnou lžící noky, které osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Podáváme pocukrované s kopečkem smetanového krému.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.