Tvarohové taštičky s ovocem
38 min.
Ingredience
- Na náplň
- 4kusyJablka
- 20gramůCukr vanilka
- 30gramůCukr krupice
- 50gramůOřechy vlašské
- Na těsto
- 300gramůTvaroh měkký
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 230gramůMouka polohrubá
- 4litryVoda pitná
- Na zálivku
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyMeruňky
- 20gramůCukr vanilka
- 40gramůCukr moučkový
- 50gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
6 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh vložíme do misky, přidáme vejce, sůl a dobře rozmícháme. Přisypeme prosátou mouku, rukou vypracujeme hladké těsto, které se nebude lepit na ruce. Vál posypeme moukou, těsto rozválíme na 3 - 4 mm silný plát, ten rozkrájíme na čtverce 8 x 8 cm.
- 2Omytá jablka zbavíme jádřinců, pokrájíme na malé kostičky, smícháme s vanilkovým i krupicovým cukrem. Přisypeme ještě pomleté ořechy a dobře promícháme.
- 3Do středu každého čtverce položíme lžičku náplně, těsto přeložíme napůl (do tvaru vějíře), konce dobře spojíme a přimáčkneme k sobě.
- 4Připravené taštičky dáme do vroucí, špetkou soli osolené vody. Povaříme 6 - 8 minut, než vyplavou na hladinu. Poté je scedíme, propláchneme tekoucí vodou, necháme okapat a uložíme do vhodné misky.
- 5Do kastrůlku vlijeme smetanu, ihned vložíme na třetinky pokrájené meruňky, přisypeme vanilkový i moučkový cukr, přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.
- 6Teplé taštičky naskládáme podle porcí na jednotlivé talíře. Každou porci přelijeme smetanou s meruňkami, posypeme nahrubo nasekanými ořechy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.