Tvarohové těsto na pečivo

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
35 g
Sacharidy
32 g
Vápník
9 g
Železo
46 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh smícháme se změklým máslem, moukou a solí. Vypracujeme na vále hladké těsto, složíme ho natřikrát a znovu vyválíme, složíme a necháme pod fólií v chladničce půl hodiny odpočinout. Poté z těsta vyválíme tenkou placku a vykrajujeme různé tvary, které plníme nebo sypeme ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 25. 10. 2015
Tvarohové těsto na pečivo
Z tohoto těsta peču docela často. Máslo ale nenechávám hodně změknout, nakrájím ho na kousky a rychle zadělám těsto, které nepřekládám. Připadá mi to zbytečné, jelikož drobné tvary se vždy "nafouknou". Takto se připravuje těsto listové nebo nějaké falešné listové, kdy se na rozválené těsto dá tukový bochánek nebo nastrouhá tuk a pak se překládá a vyvaluje. Tvaroh jde použít i ve vaničce, pokud by byl moc řídký, tak přidám trochu mouky navíc. Těsto se hodí jak na sladké, tak i na slané dobrůtky a moc dobře se s ním pracuje. Nelepí se a netrhá se. Připravovala jsem kolečka, na povrchu jsou sekané nesolené arašídy a povrch se pak po upečení musí trochu více pocukrovat, jelikož v těstě cukr není. Je to i fajn rychlovka když čekáme návštěvu. Těsto se může taky skladovat v mrazničce a s úspěchem nadále používat.
Anonymní uživatel
so 10. 6. 2017
Tvarohové těsto na pečivo
😉Opravdu je těsto výborné, já jsem použila žitnou mouku. Sypala jsem sezamem. Jana😁